Infrarood verwarming Katwijk kosten in de woonkamer, badkamer & plafond goedkoop

Infrarood verwarming wordt het meest toegepast als bijverwarming in enkele ruimtes,bijvoorbeeld in de badkamer of werkkamer. Infrarood verwarming van de woonkamer is wel mogelijk en kan soms rendabel zijn. Voorwaarde is dan wel dat de woning zeer goed geïsoleerd is om warmteverlies tegen te gaan. Verwarming van de woonkamer met behulp van infrarood panelen werkt het best als de panelen aan het plafond bevestigd worden. Dit omdat het plafond op eventueel een lamp na verder helemaal vrij is van voorwerpen en er dus in tegenstelling tot bij het gebruik van een wandpaneel geen warmte wordt “tegengehouden”.

Infrarood verwarming voordelen

Een groot voordeel van infrarood verwarming is de duurzaamheid. Infrarood verwarming is energiezuinig en beter voor het milieu. Daarnaast is infrarood verwarming gemakkelijk te installeren. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit en de stekker in het stopcontact steken is voldoende.

Infrarood verwarming nadelen

Een nadeel van infrarood verwarming is dat het in minder goed geïsoleerde huizen niet echt geschikt is als hoofdverwarming. Als bijverwarming is het vaak een prima, relatief zuinige oplossing, maar je moet er wel rekening mee houden dat als er teveel infrarood panelen geïnstalleerd zijn dit problemen kan geven in de meterkast. De meterkast en/of de woonhuisaansluiting zal dan moeten worden aangepast. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Daarnaast kunnen de jaarlijkse vastrechtkosten die je betaalt aan de energieleverancier verhoogd worden met zo’n €700,- per jaar. Dit laatste is het geval als je aansluiting groter wordt dan 3x 25A.

Infrarood verwarming kosten per jaar

Infrarood verwarming gaat het beste samen met zonnepanelen, omdat je dan zelf de stroom voor de infrarood panelen opwekt. Wat de kosten van infrarood verwarming per jaar zijn is afhankelijk van het vermogen van de infrarood panelen en van wat jij en/of jouw gezinsleden jaarlijks verbruiken. Hoe lager je verbruik, hoe lager de energiekosten zullen zijn.

Is infrarood verwarming zuinig?

Of infrarood verwarming zuinig is daar zijn de meningen over verdeeld. In grote lijnen kun je stellen dat het als bijverwarming van bepaalde ruimtes een energiezuinige methode is om de ruimte aangenaam verwarmd te houden. Of infrarood verwarming zuinig is als hoofdverwarming wordt sterk bepaald door de mate waarin je huis geïsoleerd is. Heb je een nieuwbouwwoning? De kans is dan groot dat het voor jouw woning een slimme keuze is. Wat voor woning je ook hebt, ook bij infrarood verwarming geldt dat de mate van zuinigheid voornamelijk bepaald wordt door de manier waarop jijzelf met energie omgaat. Wie wil besparen op energiekosten doet dit het handigst door zijn/haar energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Geen bedrijven gevonden in "Katwijk"

Bent of kent u een Infrarood verwarming in Katwijk? Meld een bedrijf gratis aan